Τρίτη 2 Δεκεμβρίου 2014

Αναγωγή στο 1ο τεταρτημόριο - Prezi




Στον παρακάτω σύνδεσμο βρίσκεται συνοπτικά η θεωρία που αφορά στην αναγωγή στο 1ο τεταρτημόριο από τη Άλγεβρα Β Λυκείου 


Αναγωγή στο 1ο τεταρτημόριο


Χρησιμοποίησα το Prezi, την free έκδοση, εισάγοντας κείμενα και εικόνες από το http://ebooks.edu.gr. Για το background χρησιμοποίησα δική μου φωτογραφία την οποία το prezi προσάρμοσε στην παρουσίαση. Είναι σχετικά απλό εργαλείο με μικρές δυνατότητες επεξεργασίας των κειμένων και των εικόνων. Δεν βρήκα γραμματοσειρές και με το copy-paste δεν διατηρούνται οι μορφοποιήσεις. 
Προσπάθησα να το ενσωματώσω (έχει επιλογή embed) στο Blog αντιγράφοντας στο klipboard τον κώδικα και επιλέγοντας το "HTML" αλλά δεν μπορούσα να το δω στην προεπισκόπηση. Τελικά ενσωματώθηκε βάζοντας τον κώδικα εδώ στην "σύνθεση" και όχι στο "HTML" 



Είναι μια ευχάριστη αλλαγή από το power point αλλά προσέξτε μην το παρακάνετε με το zoom in-out γιατί ... φέρνει ζαλάδα.


4 σχόλια:

  1. Λια, καλησπέρα! Φυσικά και δεν πρέπει κάποιος να το παρακάνει με το ζουμ... Νομίζω εσύ ΔΕΝ το παράκανες! Καλό ήταν!

    Μια γρήγορη ανασκόπηση.
    Στο blog μου kostaszig.blogspot.gr έχει την παρουσίαση που έκανα για πρώτη φορά και εγώ με prezi στο 31ο συνέδριο της ΕΜΕ στην Βέροια.

    Αν θέλεις και μπορείς δες το και πες μου αν εγώ το παράκανα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλησπέρα Κώστα. Ευχαριστώ για το σχόλιο. Η παρουσίαση είναι απλά copy paste του βιβλίου αλλά για μένα και πρώτη δοκιμή με το prezi. Η δική σου είναι εξαιρετική και λαμβάνοντας υπ' όψη ότι αυτός που θα τη δει θα μελετήσει τα σημεία που ζουμάρεις φυσικά και δεν το παράκανες! Γιατί δεν έχεις κατάλογο με μέλη παρά μόνο Google followers;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πιθανόν να βάλω... Gadget είναι; Αν ναι ποιό γιατί δεν το βρήκα; Γράφει μέλη;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Είναι gadget και το βρίσκεις όταν είσαι στη "διάταξη" . Πατάς "προσθήκη gadget" και στα αριστερά έχει επιλογή "Περισσότερα gadgets". Γράφει "Αναγνώστες"

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σκεψεις: