Παρασκευή 17 Αυγούστου 2012

fake ... inactive ... good ...


Μεγάλη λέξη το "fake" ... μεγάλο θέμα το "ψεύτικο" με αφορμή μια ακόμα εφαρμογή που ισχυρίζεται ότι αποκαλύπτει (;) πόσοι followers στο twitter είναι fake.
Για όποιον δεν ασχολείται με το θέμα ας το δει μόνο από κοινωνική άποψη.  Τα social media είναι μέρος της ζωής μας και είναι σοκαριστικό να υπάρχουν ψεύτικοι λογαριασμοί, να αγοράζει κάποιος followers, να ερίζουν για την πατρότητα της ατάκας και για  άλλα πολλά ευτράπελα, να υπάρχει ακόμα και κοινωνική διαστρωμάτωση ανάλογα με το μέσο που επιλέγει ο καθένας να προβληθεί ή να επικοινωνήσει με τους άλλους (facebook vs twitter) και να υπάρχει τόσο μεγάλος "ανταγωνισμός" για τη μερίδα της δημοσιότητας που αναλογεί σε όποιον την επιδιώκει. 
Τέλος πάντων το προγραμματάκι έχει κενά απ' ό,τι διάβασα στα σχόλια, αλλά η προσθετική αξία βρίσκεται στην αφορμή για σκέψεις πάνω στο θέμα και η ανταλλαγή απόψεων φυσικά. 
Παραθέτω τα δικά μου στατιστικά από του 91 followers που έχω (και που απορώ γιατί με ακολουθούν αφού δεν ασχολούμαι ενεργά). 
Μήπως να ψάξω γι αυτόν τον έναν "fake";;; Ή μήπως να βλέπω τακτικά την εικόνα αυτή να μου θυμίζει ότι και στη ζωή υπάρχουν "Fake" και "Inactiveάνθρωποι γύρω μας.Κι εκεί επιβάλλεται να τους διακρίνουμε και να τους απομακρύνουμε και να αφοσιωθούμε στους "Good"!!





Μια μικρή κοινωνία χτίζεται όπου υπάρχει επικοινωνία. Από μόδα, από ανάγκη, από περιέργεια, από συμφέρον, από πλήξη ... τον καθένα μας τον καθοδηγεί αυτό που ψάχνει ... αυτό  ... μα δυστυχώς πολλές φορές είμαστε τα θύματα αυτής της "άλλης" ζωής ...

Η ιδέα από την http://www.aspaonline.gr/  και η εφαρμογή εδώ





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σκεψεις: